Det finns ett flertal artister runt om i världen idag som verkligen är anmärkningsvärda och mycket originella. Artisterna känner du förmodligen inte till, men de kan fascinera sin utvalda publik på ett väldigt unikt sätt. Många av dessa artister underhåller på ett ovanligt sätt, som många personer inte är vana vid. Det kan vara allt från att underhålla med hjälp av ett par skedar, till att spela vackert på en violin.

Självklart är det sedan upp till var en och en att avgöra vad som är underhållande eller inte. Även om du kanske inte tycker om det du ser eller hör kan du i alla fall avgöra om underhållningen är unik eller inte. Exempel på sådan underhållning är Abby the Spoon Lady och Joshua Bell. Dessa två är enbart ett fåtal av de enastående och fascinerande artister som uppträder med sin konst på vårt jordklot.

Anmärkningsvärda artister

Artister på ett makalöst sätt

Abby the spoon lady har lyckats göra sig känd genom att spela på skedar. Abby föddes i Kansas 1981 och är en musiker och radiopersonlighet, som kämpar för alla människors rätt och frihet att yttra sig. Hon menar att hennes musik har rötter i den amerikanska folkmusiken, som hon värnar mycket om. Abby försörjde sig till en början genom att resa runt i USA och uppträda på gator och torg.

Du kan ha sett Abby spela sked i bland annat skräckfilmen Jug Face, eller hört henne på radio då hon diskuterar de hemlösas situation. Hon har även bildat gruppen Asheville Buskers Collective, vilka företräder gatuartister i Asheville. Numera reser Abby runt tillsammans med Chris Rodrigues, som har ett enmansband. Chris är textförfattare och skapar musik, och han är en så kallad multimusiker, då han kan spela flera instrument på en och samma gång.

En annan artist som skiljer sig åt från mängden är Joshua Bell, och han föddes 1967 i Indiana, USA. Bell debuterade som solist redan som 14-åring, och som 17-åring spelade han violin på Carnegie Halls scen. Joshua har också spelat på gator, torg och i tunnelbanan, exempelvis i Washington DC, helt inkognito. Numera är han en stor stjärna på violin, och har spelat in över 40 skivor. Joshua Bell spelar allt från gamla violinverk till nya musikstycken.